Escola Pública Sagrada Família - Gegants

Fem una mica d’història
El curs 2001-02 una comissió formada per pares i mares (actuals i antics), ex-alumnes i mestres, amb motiu del Centenari, decideixen tirar endavant la idea de crear dos gegantons per a l’escola.

Com ho farem?
La imaginació comença a còrrer. Ràpidament veiem que és un treball important d’equip i que demana molta coordinació i implicació de molta gent. Parlem amb en David Laín, titellaire i antic mestre de l’escola, si vol coordinar-nos el treball de construcció.

Qui ho farà?
Els mestres i les mestres de cicle superior són els encarregats de tirar endavant la tasca. Ho expliquen als nois i noies i a partir de propostes i dissenys individuals es fan votacions i propostes de millora... fins que ja tenim definits els personatges.

Què haurem après?

1. Després del dur treball, haurem après diverses coses:

2. Observar.

3. Imaginar, idear, inventar, crear…

4. Recercar nous materials.

5. Treballar en grup.

6. Dialogar, respectar…

7. Participar amb els companys, amb els pares, amb les festes del barri…

I el més important: haurem près consciència que formem part d’un col·lectiu més gran.

 

I ara què?

Els gegants són els patrons de la nostra escola; coneguts per tots i estudiats amb deteniment pels alumnes de l'escola.

En Serafí Puntafí i la Gaudina custodien la porta d'entrada i cada dia reben i acomiaden molts alumnes i famílies. En les festes populars tenen un protagonisme especial, sobretot en la festa del Carnaval.

L'any 2016 es va publicar un llibre recopilatori dels Gegantons de les Escoles de Barcelona, on els nostres gegants ocupen un lloc especial.